Sedmogodišnja Tajlanđanka Nat pati od vrlo rijetkog genetskog poremećaja, Ambrasovog sindroma, u narodu poznatog kao sindrom vukodlaka.
Ambrasov sindrom vrlo je rijetka i nasljedna genetska malformacija koju uzrokuje prekovremena aktivnost folikula, a manifestira se kao pretjerana dlakavost cijelog tijela i lica.
Iako je ljudi koji je ne poznaju gledaju kao nakazu, malena Nat je kao i svako dijete njene dobi. Osim toga, pravi je sportski tip. Najbrža je u razredu, a gimnastika je jedna od njenih strasti.
- Ja sam normalna djevojčica. Volim ići u školu i imam mnogo prijatelja. Možda izgledam malo drugačije, ali ja sam kao i svi drugi - kaže ova hrabra 7-godišnjakinja.
Učitelji u školi kažu da je Nat vrlo inteligentna i kreativna, a njena je želja jednog dana upisati fakultet jer želi postati profesorica. Iako su njeni roditelji ponosni na svoju kćerku i njene uspjehe, priznaju da im u početku nije bilo lako.
- Nismo imali pojma da će ovako izgledati. Na ultrazvuku mi je već prije rođenja rečeno da izgleda dlakavo, ali mislili smo da je to normalna kosa. Kada mi ju je nakon carskog reza donijela babica, šokirala sam se. Prvo sam plakala, ali ipak je to naše dijete i brzo smo se s tim pomirili - rekla je djevojčicina majka Somfon (Somphon).
Laserski tretman
Kada je bila mala, roditelji su Nat odveli ljekaru koji joj je laserski uklonio višak dlaka. Ali, efekt je bio privremen, a koža joj je od toga postala zelenkasta i natečena. Dlake su nakon nekog vremena ponovno narasle.