zabava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

zabava

forum gde svi se zezaju

HomePortalLatest imagesSearchRegisterLog in

Djevojčica izgleda kao vukodlak

Go down 
+2
$~*PrInCeSs LiKe DuLcE*~$
$zmaj$
6 posters
AuthorMessage
$zmaj$
Admin
Admin
$zmaj$

Male Number of posts : 583
Humor : uvek spreman za zezanje
KOLIKO SI ZAAVAN/ZABAVNA : JA PUNOOO!
Registration date : 2008-10-11

Djevojčica izgleda kao vukodlak Empty
PostSubject: Djevojčica izgleda kao vukodlak   Djevojčica izgleda kao vukodlak Icon_minitimeThu Oct 16, 2008 9:52 pm

Djevojčica izgleda kao vukodlak Natdlakavahs0
Sedmogodišnja Tajlanđanka Nat pati od vrlo rijetkog genetskog poremećaja, Ambrasovog sindroma, u narodu poznatog kao sindrom vukodlaka.

Ambrasov sindrom vrlo je rijetka i nasljedna genetska malformacija koju uzrokuje prekovremena aktivnost folikula, a manifestira se kao pretjerana dlakavost cijelog tijela i lica.

Iako je ljudi koji je ne poznaju gledaju kao nakazu, malena Nat je kao i svako dijete njene dobi. Osim toga, pravi je sportski tip. Najbrža je u razredu, a gimnastika je jedna od njenih strasti.

- Ja sam normalna djevojčica. Volim ići u školu i imam mnogo prijatelja. Možda izgledam malo drugačije, ali ja sam kao i svi drugi - kaže ova hrabra 7-godišnjakinja.

Učitelji u školi kažu da je Nat vrlo inteligentna i kreativna, a njena je želja jednog dana upisati fakultet jer želi postati profesorica. Iako su njeni roditelji ponosni na svoju kćerku i njene uspjehe, priznaju da im u početku nije bilo lako.

- Nismo imali pojma da će ovako izgledati. Na ultrazvuku mi je već prije rođenja rečeno da izgleda dlakavo, ali mislili smo da je to normalna kosa. Kada mi ju je nakon carskog reza donijela babica, šokirala sam se. Prvo sam plakala, ali ipak je to naše dijete i brzo smo se s tim pomirili - rekla je djevojčicina majka Somfon (Somphon).

Laserski tretman

Kada je bila mala, roditelji su Nat odveli ljekaru koji joj je laserski uklonio višak dlaka. Ali, efekt je bio privremen, a koža joj je od toga postala zelenkasta i natečena. Dlake su nakon nekog vremena ponovno narasle.
Back to top Go down
https://zabava.hooxs.com
Admin
Admin

Female Number of posts : 328
Humor : xixixixixi....
KOLIKO SI ZAAVAN/ZABAVNA : Po0o0o0no....
Omiljena poznata licnost : Dulce Maria
Registration date : 2008-10-12

PostSubject: Re: Djevojčica izgleda kao vukodlak   Djevojčica izgleda kao vukodlak Icon_minitimeFri Oct 17, 2008 6:45 pm

i jaooooo,jadna.......... :affraid:
Back to top Go down
http://anny-newforum.niceboard.net/
<Samrica*rbD>
Postajes zabawan
Postajes zabawan
<Samrica*rbD>

Female Number of posts : 205
Registration date : 2008-10-14

PostSubject: Re: Djevojčica izgleda kao vukodlak   Djevojčica izgleda kao vukodlak Icon_minitimeFri Oct 17, 2008 6:46 pm

buahaha!
Back to top Go down
!*...MaXy...*!
U centru paznje
U centru paznje
!*...MaXy...*!

Female Number of posts : 340
Humor : Smesan si ko saxrana
Registration date : 2008-10-12

PostSubject: Re: Djevojčica izgleda kao vukodlak   Djevojčica izgleda kao vukodlak Icon_minitimeSat Oct 18, 2008 6:47 pm

a jaoooooo.....uf.........
Back to top Go down
~G!LlE~&~TeTe~
Postajes redowan
Postajes redowan
~G!LlE~&~TeTe~

Female Number of posts : 110
Humor : Ha,ha,ha
Registration date : 2008-10-15

PostSubject: Re: Djevojčica izgleda kao vukodlak   Djevojčica izgleda kao vukodlak Icon_minitimeSat Oct 18, 2008 7:12 pm

!*PrincesSa CoMo Dulce*! wrote:
a jaoooooo.....uf.........
Back to top Go down
http://losseranosiempre.forumotion.com/
*TaShA y UcKeR*
Postajes zabawan
Postajes zabawan
*TaShA y UcKeR*

Female Number of posts : 252
Registration date : 2008-10-17

PostSubject: Re: Djevojčica izgleda kao vukodlak   Djevojčica izgleda kao vukodlak Icon_minitimeSat Oct 18, 2008 11:34 pm

♥Dulce Maria♥ wrote:
i jaooooo,jadna.......... :affraid:
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: Djevojčica izgleda kao vukodlak   Djevojčica izgleda kao vukodlak Icon_minitime

Back to top Go down

Djevojčica izgleda kao vukodlak
Back to top 
Page 1 of 1