$zmaj$ Admin
Number of posts : 583 Age : 29 Location : Loznica Humor : uvek spreman za zezanje KOLIKO SI ZAAVAN/ZABAVNA : JA PUNOOO! Registration date : 2008-10-11
| Subject: Devojka medicinski fenomen: Tri dana vidi, tri dana ne vidi Sun Oct 12, 2008 12:28 pm | |
| Lekari u Australiji suočili su se sa problemom za koji nikada ni su čuli, pošto jedna pacijentkinja iz Melburna tri dana vidi normalno, a potom naredna tri dana uopšte ne može da otvori oči. "Ona je zaista jedinstven slučaj i nemamo nikakvu dijagnozu", rekao je Džastin O'Dej iz Očne bolnice Rojal Viktorija. Dvadesetjednogodišnja Natali Adler kaže da sa tim poremećajem živi od 17. godine. "Oči su mi tri dana zatvorene, a onda tri dana otvorene. Nekada mi se do desi u toku noći kada odem na spavanje vidim normalno, a ujutro ne mogu da otvorim oči", rekla je Natali. Lekari su je dve godine lečili botoksom i neko vreme je videla pet od šest dana, ali terapija više ne deluje. Natali je do sada prošla kroz brojne medicinske testove, a njen život se dramatično promenio dok je išla u srednju školu. "Jedne nedelje sam se probudila i oči su mi bile natečene. To je bilo dan pre testa iz engleskog", rekla je Natali. "Lekari su mi tada rekli da su mi oči otekle zbog bakterijske infekcije sinusa", dodala je ona. Natali kaže da posle ovog nikada nije povratila normalan vid i da su njene oči počele da se zatvaraju sasvim neočekivano. Već nakon nekoliko nedelja, Natali je počela da gubi vid na svaka tri dana. Doktor Džastin O'Dej kaže da tokom "dana zatvorenih očiju" Natali ne može uopšte da otvori kapke, osim krajičkom levog oka. "Onim danima kada Natali normalno vidi, njene oči rade savršeno", naglasio je O'Dej. Natali kaže da pokušava da živi normalno, iako ima neobičan hendikep. "Na moj 18. rođendan, oči su mi bile zatvorene, ali na 21. mogla sam da vidim. Zato sam napravila veliku žurku", rekla je ona. | |
|
!*...MaXy...*! U centru paznje
Number of posts : 340 Age : 28 Location : U Elite Way-u witch Dul Humor : Smesan si ko saxrana Registration date : 2008-10-12
| Subject: Re: Devojka medicinski fenomen: Tri dana vidi, tri dana ne vidi Sun Oct 12, 2008 11:54 pm | |
| Jeeeeeeeee........kako to!!!!!!???? Boze......Jadna | |
|
$zmaj$ Admin
Number of posts : 583 Age : 29 Location : Loznica Humor : uvek spreman za zezanje KOLIKO SI ZAAVAN/ZABAVNA : JA PUNOOO! Registration date : 2008-10-11
| Subject: Re: Devojka medicinski fenomen: Tri dana vidi, tri dana ne vidi Mon Oct 13, 2008 8:16 am | |
| | |
|
Mici Nowi clan
Number of posts : 77 Age : 31 Location : With Ucker Registration date : 2008-10-16
| Subject: Re: Devojka medicinski fenomen: Tri dana vidi, tri dana ne vidi Thu Oct 16, 2008 4:32 pm | |
| | |
|
Sponsored content
| Subject: Re: Devojka medicinski fenomen: Tri dana vidi, tri dana ne vidi | |
| |
|